Airco Installatie Oudewater

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2024? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Oudewater levert een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl tref je belangrijke tips en informatie over de verschillende soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens verstrekken wij gegevens van regionale installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Oudewater

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Oudewater. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Oudewater voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind jij snel en simpel betrouwbare installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-oudewater-3421

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Oudewater (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele montage experts kunnen overal een duurzaam klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor onderhoud en service. In de tabel hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Oudewater (gemeente Oudewater, provincie Utrecht). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Montfoort, Lopik, IJsselstein, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Kom in contact met de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan meerdere apparaten waar je uit kunt kiezen. Hieronder check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Ventilatiesystemen.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Oudewater: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Oudewater: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Design airco.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Oudewater.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een radiator. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een fijne koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Oudewater zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen kunnen afwijken per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst verstrekken we een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Oudewater. De getoonde tarieven zijn exclusief het onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeOmschrijvingPrijsindicatie
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1225 – €2025
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2170 – €2970
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1140 – €2220
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€445 – €865
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €190 – €605
Tabel met de tarieven van airconditioning in Oudewater.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco kun je aan en uitzetten door middel van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner installeren door een professionele installateur in Oudewater. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. velerlei factoren. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Tenslotte zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als resultaat een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €90 tot €305 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De professionele systemen vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van de bekende merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt grofweg 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Oudewater. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur inspecteert o.a. verdamper, condensor, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie