Airco Installatie Snelrewaard

Wil jij het lekker fris houden in je woning? De juiste airco kopen in Snelrewaard levert jou een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier bieden wij vakkundige tips over de meest gebruikte soorten modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook verzamel je contactgegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.350,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Snelrewaard

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Snelrewaard. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Snelrewaard voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek jij snel geschikte vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-snelrewaard-3425

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Snelrewaard (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen overal een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Verder kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In de bijgaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Snelrewaard (gemeente Oudewater, provincie Utrecht). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Polsbroek, Jaarsveld, Lopikerkapel, Benschop, Giessenburg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Bekijk de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn meerdere systemen die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Vaste Airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en het hoge energieverbruik. Daarnaast is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Snelrewaard: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze uitvoering heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Snelrewaard: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco’s met verwarming.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te installeren, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Snelrewaard.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een constante gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabriekshallen en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco december 2023 incl. plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Snelrewaard liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen verschillen per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel vind jij een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Snelrewaard. De getoonde prijzen houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemOmschrijvingOnkosten
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1195 – €1990
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2140 – €2945
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1110 – €2225
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €450 – €875
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€235 – €675
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Snelrewaard.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 units: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan men activeren via een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie de airco plaatsen door een vakkundige installateur in Snelrewaard. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier elke gewenste ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De aanschafkosten komt tot stand door verschillende bouwstenen. Ten eerste het advies, de airco en de kosten van de installatie. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Tevens moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan ongeveer €80 tot €255 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Panasonic zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt plusminus 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Snelrewaard. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De expert kijkt naar onderdelen als condensor, verdamper, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie