Airco Installatie Zuna

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Zuna draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina bekijk je uitgebreide tips en info over de verschillende type oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens faciliteren we gegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Zuna

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Zuna. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Zuna voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Op deze pagina zoek je razendsnel lokale vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-zuna-7466

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Zuna (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame installatiepartners mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem integreren. Daarnaast kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In het overzicht hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Zuna (gemeente Wierden, provincie Overijssel). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Rijssen, Holten, Haarle, Nijverdal, Steenenkamer.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Jaha DistributionsHet Mulderslag 257462MARijssen
Esbe-International CVTuinstraat 15/2017451EWHolten
Jannink Nijverdal BVMarconistraat 47442DDNijverdal
Tabel met airco montagebedrijven Zuna vergelijken

Een koelere woning?

Doe een aanvraag bij de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, of op je werk. Er zijn diverse soorten modellen die men kan installeren. Hieronder bespreken we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Beste plek voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en het gebruikt relatief veel stroom. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Zuna: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Zuna: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco huren.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Zuna.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een fijne koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Perfect voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco november 2021 incl. monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Zuna laten een grote variatie zien. De prijzen verschillen per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het overzicht hieronder geven we een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Zuna. Deze prijsindicaties zijn zonder onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortToelichtingTarieven
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1245 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2215 – €2970
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1195 – €2275
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€365 – €860
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€205 – €675
Overzicht met de kosten van airconditioning in Zuna.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten middels een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een hete woning in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner monteren door een STEK installateur in Zuna. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een woning kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. diverse aspecten. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Ook krijg je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan €90 tot €250 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type installatie en koelvermogen. De zware systemen vragen meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem vraagt circa 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Zuna. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. compressor, expansieventiel, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie