Airco Installatie Rijssen

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Rijssen levert een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Hier check je waardevolle tips en info over de diverse type producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook tref je gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Rijssen

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Rijssen. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Rijssen voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check jij eenvoudig professionele installateurs. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-rijssen-7461

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Laat dit doen door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Rijssen (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installateurs kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Bovendien regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In het onderstaande schema tref je showrooms en airco monteurs in Rijssen (gemeente Rijssen-Holten, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Holten, Haarle, Nijverdal, Steenenkamer, Bathmen.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Esbe-International CVTuinstraat 15/2017451EWHolten
Jannink Nijverdal BVMarconistraat 47442DDNijverdal
A1 Green Energy BVKeizersweg 12/A7441BBNijverdal
Opsomming met airco montagebedrijven Rijssen vergelijken

Verkoeling in huis?

Check de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn veel verschillende soorten units die kunnen worden geplaatst. Hierna kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: ISDE airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Rijssen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een hoog rendement, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Rijssen: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoog rendement.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Mechanische Ventilatie.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Rijssen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een prettige gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1025.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1575.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco januari 2022 inclusief plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Rijssen lopen zeer uiteen. De onkosten verschillen per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan als je een mobiele aircooler aanschaft. In het onderstaande overzicht tref jij de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. montage bij een airco bedrijf in Rijssen. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeToelichtingPrijzen
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1210 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2205 – €2970
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1145 – €2285
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€440 – €825
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€170 – €675
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Rijssen.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kan men activeren door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Rijssen. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten komt tot stand a.d.h.v. velerlei posten. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Ook zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €90 tot €285 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type installatie en koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De beste airco’s van de bekende merken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt ruwweg 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Rijssen. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. verdamper, koelvloeistof, compressor, condensor.

Plaats een reactie