Airco Installatie Nijverdal

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Nijverdal biedt een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker faciliteren we goede tips en adviezen over de verschillende soorten systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast vind je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen en buiten deel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen regel je al vanaf €1.200,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Nijverdal

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Nijverdal. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Nijverdal voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check jij zonder gedoe gecertificeerde monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-nijverdal-7441

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Kies dan een professioneel installatiebedrijf in Nijverdal (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende montage experts kunnen overal een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Verder kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het volgende schema vergelijk je showrooms en airco monteurs in Nijverdal (gemeente Hellendoorn, provincie Overijssel). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Steenenkamer, Bathmen, Okkenbroek, Lettele, Schalkhaar.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A1 Green Energy BVKeizersweg 12/A7441BBNijverdal
VTT KoeltechniekKolkmansweg 507433CMSchalkhaar
Ps Koeltechniek Deventer B.V.Maagdenburgstraat 407421ZEDeventer
Opsomming met airco montagebedrijven Nijverdal vergelijken

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Er bestaan velerlei soorten uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In het volgende overzicht behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Hoe werkt een airco?.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: een hoog geluidsniveau en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Systeem is snel aangesloten, profiteer direct.
 • Mobiele airco Nijverdal: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model heeft 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Nijverdal: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Wat kost een airco?.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Nijverdal.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een merkbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1225.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco januari 2022 inclusief installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Nijverdal zijn heel divers. De totale kosten kunnen afwijken per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In het overzicht hieronder verstrekken we een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Nijverdal. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, navullen en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemToelichtingKosten
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1150 – €1960
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2185 – €2905
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1130 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €365 – €900
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€245 – €620
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Nijverdal.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem is aan te zetten middels de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een hete woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner installeren door een erkende installateur in Nijverdal. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen en verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten kan men berekenen met meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Daarbij komt nog het jaarlijkse onderhoud. Tenslotte krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik en dus een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je ongeveer €80 tot €265 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem rekent ruwweg 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Nijverdal. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist kijkt o.a. naar expansieventiel, verdamper, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie