Airco Installatie Beerst

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Beerst levert jou extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl bieden wij nuttige tips en adviezen over de diverse type apparaten in België en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast verstrekken wij adressen van – in de omgeving werkzame – installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen kan al vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Beerst

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel Vlamingen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Beerst. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Beerst voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind je razendsnel populaire monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-beerst-8600

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies dan een gespecialiseerd installatiebedrijf in Beerst (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende installateurs mogen in alle ruimtes een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren en onderhoud. In het schema hierna vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Beerst (gemeente Diksmuide, provincie West Vlaanderen). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Spiere, Helkijn, Bossuit, Outrijve, Waarmaarde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vind de voordeligste experts uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn velerlei soorten producten waar je uit kunt kiezen. Hieronder kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Kantoor airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Bovendien is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het toenemende energieverbruik. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Beerst: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Beerst: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. Dezevind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco acties.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar ook interessant voor kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1050. Een goedkoop airco systeem in Beerst.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een prettige koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1575.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco maart 2023 incl. plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Beerst zijn nogal verschillend. De prijzen kunnen afwijken per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen doorslaggevend. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan als je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het onderstaande overzicht tref jij een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Beerst. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingKosten
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1225 – €1965
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2200 – €2910
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1200 – €2290
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €380 – €805
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€240 – €615
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Beerst.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is te gebruiken a.d.h.v. een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie een airco plaatsen door een goede installateur in Beerst. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De prijs kan men berekenen met meerdere onderdelen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je om en nabij de €80 tot €305 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per soort installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele systemen hebben meer stroom nodig wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een normaal koelsysteem vraagt grofweg 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Beerst. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur kijkt o.a. naar verdamper, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie