Airco Installatie Lettele

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Lettele draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs tref je bruikbare tips en adviezen over de diverse soorten modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien verzamel je gegevens van plaatselijke installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Lettele

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Lettele. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Lettele voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je zonder gedoe deskundige installatiebedrijven. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-lettele-7434

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vaste airco laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Lettele (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende installateurs mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In het onderstaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Lettele (gemeente Deventer, provincie Overijssel). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Schalkhaar, Diepenveen, Colmschate, Empe, Nijbroek.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, of op je werk. We onderscheiden een aantal verschillende modellen die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco schoonmaken.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Lettele: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeembestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Lettele: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Alternatieven van een airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Lettele.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een merkbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1150.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Lettele variëren enorm. De prijzen verschillen per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het overzicht hieronder check je een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Lettele. De getoonde kosten houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelOmschrijvingTarieven
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1150 – €1950
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2180 – €2940
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1205 – €2265
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €385 – €810
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €240 – €700
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Lettele.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan men activeren aan de hand van een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Lettele. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere posten. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de installatiekosten. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Daarbij heb je te maken met een grotere stroomvraag met als resultaat een duurder energiecontract. Ga maar uit van plusminus €75 tot €270 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor een hele woning zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt ongeveer 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Lettele. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur inspecteert o.a. verdamper, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie