Airco Installatie Nijbroek

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Nijbroek draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina check je praktische informatie over de beste oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens lees je de gegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen en buiten deel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.250,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Nijbroek

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Nijbroek. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Nijbroek voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je snel & eenvoudig erkende vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-nijbroek-7397

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Nijbroek (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem inregelen. Daarnaast dragen ze zorg voor vacumeren en onderhoud. In de vergelijker hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Nijbroek (gemeente Voorst, provincie Gelderland). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Terwolde, Teuge, Twello, Wilp, Voorst.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Doe een aanvraag bij de beste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit diverse soorten modellen die je kunt toepassen. Hieronder tref je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco’s voor restaurants.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Nijbroek: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering kent 2 units: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk koelrendement, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Nijbroek: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezekan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco onderhoud.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te plaatsen, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Nijbroek.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een aangename gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1450.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Nijbroek laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen wisselen per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel hieronder lees je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Nijbroek. Deze prijsindicaties zijn excl. onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemBeschrijvingTarieven
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1150 – €1950
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2220 – €2930
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1205 – €2235
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€420 – €885
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €210 – €610
Tabel met de kosten van airconditioning in Nijbroek.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten via een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een erg heet huis in de zomerse maanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een STEK installateur in Nijbroek. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De totale prijs wordt bepaald door verschillende factoren. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de plaatsing. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast heb je te dealen met een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op plusminus €70 tot €255 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De zware modellen gebruiken veel meer stroom dan instap-modellen. De slimme airco’s van marktleiders als Mitsubishi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem rekent om en nabij de 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een inspectie in te plannen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Nijbroek. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt bijv. naar expansieventiel, condensor, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie