Airco Installatie Voorst

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Voorst levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal lees je goede tips en informatie over de beste producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook bieden wij gegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Voorst

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Voorst. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Voorst voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze website check je eenvoudig ervaren vakmensen. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-voorst-7395

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Voorst (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele montage experts kunnen in elke woning / kantoor een gedegen klimaatsysteem integreren. Bovendien zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Voorst (gemeente Voorst, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Apeldoorn, Lochem, Bronckhorst, Zutphen, Berkelland.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vind de beste vakmannen uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit allerlei uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. Hieronder bespreken we praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Energieverbruik.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is dit het meest goedkope systeem. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Voorst: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model bestaat uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Voorst: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Multi split airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Voorst.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een fijne koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Voorst zijn nogal verschillend. De kosten zijn weer anders per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de vergelijker hieronder check je een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Voorst. Deze kostenindicaties zijn excl. onderhoud, navullen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelOmschrijvingTarieven
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1220 – €1955
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2125 – €2960
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1170 – €2285
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €400 – €840
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€245 – €620
Tabel met de tarieven van airconditioning in Voorst.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een warm huis in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval een airco plaatsen door een erkende installateur in Voorst. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door vele posten. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de montage. Ook belangrijk: het benodigde onderhoud. Ook moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Dit schatten we op plusminus €85 tot €270 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De innovatieve airco’s van a-merken als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt circa 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Voorst. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert inspecteert o.a. koelvloeistof, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie