Airco Installatie Berkelland

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Berkelland levert een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl bieden wij nuttige tips over de verscheidene soorten oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens faciliteren we contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren regel je al vanaf €1.325,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Berkelland

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Berkelland. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Berkelland voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina vind je razendsnel betrouwbare montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-berkelland-7161

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Ga op zoek naar een deskundig installatiebedrijf in Berkelland (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele montagepartners kunnen overal een duurzaam klimaatsysteem integreren. Bovendien regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In het volgende schema vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Berkelland (gemeente Berkelland, provincie Gelderland). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Oost Gelre, Aalten, Winterswijk, Oude IJsselstreek, Montferland.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende uitvoeringen die je kunt kiezen. In het volgende overzicht behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Mechanische Ventilatie.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Berkelland: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor het koelen van meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Berkelland: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Airco acties.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Berkelland.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een constante koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Berkelland variëren enorm. De aanschafprijzen fluctueren sterk per airconditioning methode en installatiebedrijf (ook verhuur). Verder is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het bijgaande overzicht vind je een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Berkelland. De getoonde tarieven zijn zonder het onderhouden van het systeem, navullen en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeToelichtingPrijzen
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1155 – €2010
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2185 – €2915
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1105 – €2220
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€430 – €800
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€155 – €665
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Berkelland.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is aan te zetten a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct zo’n airco plaatsen door een professionele installateur in Berkelland. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt gebaseerd a.d.h.v. een aantal factoren. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de montage. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Daarnaast noemen we nog een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Ga maar uit van €95 tot €265 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met de kleine modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een normaal koelsysteem moet ruwweg 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Berkelland. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als verdamper, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie