Airco Installatie Montferland

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Montferland kan enorm helpen voor een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Hier bieden wij handige info over de velerlei type apparaten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede check je contactgegevens van regionale montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Montferland

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Montferland. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Montferland voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je binnen no-time vakbekwame montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-montferland-7038

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een deskundig installatiebedrijf in Montferland (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige montagepartners kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem installeren. Daarnaast regelen ze het onderhoud en afvullen. In deze tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Montferland (gemeente Montferland, provincie Gelderland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Doetinchem, Rheden, Doesburg, Brummen, Rozendaal.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Vergelijk de populairste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden een aantal verschillende apparaten die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Subsidie voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is het een voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en de toenemende energierekening. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Montferland: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model kent twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Montferland: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Beste airco’s.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te installeren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Montferland.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een prettige koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1075.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere winkels en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Montferland liggen nogal uiteen. De onkosten variëren per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. Hieronder in de tabel verstrekken we een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. montage bij een airco bedrijf in Montferland. De tarieven zijn exclusief onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeOmschrijvingKosten
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1165 – €1970
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2220 – €2955
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1115 – €2260
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €430 – €825
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€240 – €670
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Montferland.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is aan te zetten aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Montferland. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten kan men berekenen met velerlei posten. Om te beginnen het advies, de airco en de kosten van de installatie. Ook belangrijk: de kosten van het onderhoud. Verder noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan €70 tot €310 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem benodigd rond de 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Montferland. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist kijkt naar onderdelen als expansieventiel, verdamper, compressor, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie