Airco Installatie Sterrebeek

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Sterrebeek levert jou een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl vind je handige info over de beste soorten modellen in België en bieden wij een handige keuzegids. Verder verzamel je de gegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Sterrebeek

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Sterrebeek. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Sterrebeek voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal tref je probleemloos geschikte vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-sterrebeek-1933

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Sterrebeek (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het benodigde onderhoud. Hieronder in de tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Sterrebeek (gemeente Zaventem, provincie Vlaams Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Sint-Stevens-Woluwe, Nossegem, Nederokkerzeel, Buken, Berg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de beste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden allerlei producten die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Koeltechniek.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Sterrebeek: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Sterrebeek: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Airco voor kantoor.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Sterrebeek.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een prettige koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Sterrebeek variëren enorm. De prijzen kunnen afwijken per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan als je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de vergelijker hieronder verstrekken wij een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Sterrebeek. De getoonde tarieven zijn zonder periodiek onderhoud, navullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductOmschrijvingOnkosten
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1205 – €2045
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2185 – €2965
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1125 – €2285
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€440 – €810
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €150 – €665
Overzicht met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Sterrebeek.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een warme woning in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airco installeren door een STEK installateur in Sterrebeek. Wonen, slapen en werken kan dan zonder problemen. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door diverse posten. Je begint met het advies, de airco en de installatiekosten. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Ook moet je rekening houden met een grotere stroomvraag en dus een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met €85 tot €265 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van marktleiders als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een standaard koelsysteem moet circa 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Sterrebeek. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De installateur controleert onder andere naar expansieventiel, condensor, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie