Airco Installatie Wilhelminadorp

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Wilhelminadorp levert jou een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Hier lees je vakkundige tips over de verschillende soorten oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Bovendien vind je gegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Wilhelminadorp

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Wilhelminadorp. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Wilhelminadorp voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij razendsnel populaire monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-wilhelminadorp-4475

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Wilhelminadorp (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In de bijgaande tabel vind je showrooms en airco monteurs in Wilhelminadorp (gemeente Goes, provincie Zeeland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Kattendijke, s-Heer Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, s-Heer Arendskerke, Lewedorp.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Cool Green Solutions BVSmithweg 194462HCGoes
Koeltechnisch Installatiebedrijf GlerumIndustriestraat 134462EZGoes
Installatiebedrijf en Koeltechniek Van LiereColumbusweg 244462HBGoes
Opsomming met airco montagebedrijven Wilhelminadorp vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Doe een aanvraag bij de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit verscheidene apparaten die kunnen worden geplaatst. In onderstaande tekst behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Design airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Wilhelminadorp: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Wilhelminadorp: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Split airco’s.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te monteren, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Wilhelminadorp.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een beheersbare koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Ideaal voor fabriekshallen en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco oktober 2021 incl. plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Wilhelminadorp lopen zeer uiteen. De onkosten variëren per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen essentieel. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In deze tabel vind jij een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Wilhelminadorp. De getoonde prijzen zijn excl. onderhoud, navullen en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SysteemToelichtingTarieven
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1175 – €2030
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2220 – €2910
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1130 – €2280
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €360 – €845
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€195 – €650
Schema met de kosten van airconditioning in Wilhelminadorp.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een warm huis in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval zo’n airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Wilhelminadorp. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Ook zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs wordt bepaald door verschillende bouwstenen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet het standaard onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op om en nabij de €70 tot €305 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem moet om en nabij de 1,60 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Wilhelminadorp. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar verdamper, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie