Airco Installatie Kattendijke

Wil jij een aangenaam en koel huis in je woning? Een airco kopen in Kattendijke levert een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker verzamel je bruikbare tips over de verschillende type oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder verzamel je de gegevens van regionale specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Kattendijke

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De warmte in de zomers neemt toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Kattendijke. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Kattendijke voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind je zonder gedoe ervaren installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-kattendijke-4474

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil je een airco laten installeren? Kies dan een professioneel installatiebedrijf in Kattendijke (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installateurs kunnen overal een uitstekend klimaatsysteem integreren. Voorts staan ze open voor onderhoud en service. In deze tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Kattendijke (gemeente Goes, provincie Zeeland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als s-Heer Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, s-Heer Arendskerke, Lewedorp, Nieuwdorp.

FirmaAdresPostcodePlaats
Cool Green Solutions BVSmithweg 194462HCGoes
Koeltechnisch Installatiebedrijf GlerumIndustriestraat 134462EZGoes
Installatiebedrijf en Koeltechniek Van LiereColumbusweg 244462HBGoes
Overzicht met airco montagebedrijven Kattendijke vergelijken

Verkoeling in huis?

Check de beste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende units die je kunt toepassen. Bijgaand check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Kleinste airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het hoge stroomverbruik. Bovendien moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Kattendijke: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Kattendijke: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Vaste airco’s.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te monteren, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Kattendijke.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een constante koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1325.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en onderwijs.

Goedkoopste airco oktober 2021 met monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Kattendijke liggen nogal uiteen. De tarieven zijn weer anders per airconditioning methode en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel bieden wij een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Kattendijke. De getoonde prijzen houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1205 – €2045
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2225 – €2980
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1115 – €2300
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€435 – €835
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€250 – €685
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Kattendijke.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco is te gebruiken a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warme woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat dan snel de airconditioner monteren door een professionele installateur in Kattendijke. Het thuiswerken, slapen en recreëren wordt een stuk aangenamer. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. meerdere aspecten. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de plaatsingskosten. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Tenslotte krijg je te maken met een hoger stroomverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan plusminus €95 tot €280 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde modellen vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem moet ongeveer 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Kattendijke. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar verdamper, condensor, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie