Airco Installatie Mariënvelde

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Mariënvelde levert jou een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Hier verstrekken wij bruikbare tips en info over de verschillende soorten producten en bieden wij een handige keuzegids. Mede vind je gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste split-airco in huis installeren regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Mariënvelde

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Mariënvelde. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Mariënvelde voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk je binnen no-time professionele installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-marienvelde-7263

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Mariënvelde (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren en onderhoud. In het volgende schema vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Mariënvelde (gemeente Oost Gelre, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Ruurlo, Keijenborg, Hengelo, Vorden, Laren.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Ontvang offertes van de populairste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit allerlei uitvoeringen die men kan installeren. In de volgende paragraaf vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Verplaatsbare airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzeer is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Daarnaast moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Mariënvelde: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De voordelen zijn een hoog rendement, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Mariënvelde: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Airco zonder slang.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Simpel te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Mariënvelde.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Mariënvelde lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen zijn weer anders per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het onderstaande overzicht geven wij een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Mariënvelde. De getoonde tarieven zijn zonder het onderhoud, navullen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeToelichtingKosten
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1215 – €1955
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2140 – €2990
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1170 – €2290
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€375 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€180 – €690
Tabel met de kosten van airconditioning in Mariënvelde.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem kan men activeren aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warme woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat dan snel een airco plaatsen door een vakkundige installateur in Mariënvelde. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een efficiënte manier een plek kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs wordt bepaald door meerdere factoren. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Denk dan aan een €95 tot €280 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van a-merken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt plusminus 1,35 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Mariënvelde. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, verdamper, condensor, compressor.

Plaats een reactie