Airco Installatie Nijemirdum

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Nijemirdum biedt een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze adviseurs verzamel je vakkundige tips en info over de diverse soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Mede verzamel je de gegevens van geschikte installatiebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Nijemirdum

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Nijemirdum. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Nijemirdum voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check jij snel en simpel populaire vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-nijemirdum-8566

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Nijemirdum (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame montage experts kunnen overal een duurzaam klimaatsysteem maken. Daarnaast staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de bijgaande tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Nijemirdum (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Sondel, Ruigahuizen, Wijckel, Balk, Sloten.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Check de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden veel verschillende soorten uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In het volgende overzicht vind je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsoverlast en het hoge stroomverbruik. Tevens moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Nijemirdum: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Nijemirdum: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Airco bijvullen.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Nijemirdum.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een aangename koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1275.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Nijemirdum lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen wisselen per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de lijst hieronder check jij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Nijemirdum. De tarieven houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductOmschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1190 – €1990
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2190 – €2945
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1115 – €2210
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €440 – €880
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €170 – €650
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Nijemirdum.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s bestaan uit 2 delen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner monteren door een erkende installateur in Nijemirdum. Thuiswerken, slapen en leven is dan weer een feestje. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een huis kunnen verwarmen & koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende onderdelen. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Als tweede heb je het periodieke onderhoud. Ook heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op een €85 tot €310 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem vraagt ongeveer 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Nijemirdum. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De vakman kijkt bijv. naar condensor, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie