Airco Installatie Wijckel

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Wijckel draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website verzamel je vakkundige tips over de verschillende soorten systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens check je adressen van regionale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een appartement installeren kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Wijckel

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Wijckel. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Wijckel voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind je binnen no-time betrouwbare installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-wijckel-8563

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Wijckel (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In het overzicht hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Wijckel (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Balk, Sloten, Ypecolsga, Indijk, Smallebrugge.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Check de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit velerlei soorten units die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hierna lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Airco voor caravan en camper.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Verder is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Wijckel: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Wijckel: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezestaan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s voor restaurants.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Wijckel.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een prettige koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1300.

Plafond airco
Perfect voor fabriekshallen en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Wijckel kunnen flink uiteen lopen. De prijzen variëren per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst hieronder check je een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Wijckel. De prijzen houden geen rekening met het onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeBeschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1155 – €1960
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2175 – €2955
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1200 – €2265
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€355 – €815
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€245 – €615
Lijst met de prijzen van airconditioning in Wijckel.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is aan te zetten middels een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner monteren door een goede installateur in Wijckel. Thuiswerken, slapen en leven is dan veel fijner. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten bestaat uit velerlei posten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Daarnaast de kosten van het onderhoud. Verder krijg je te maken met een grotere stroomvraag met als gevolg een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je om en nabij de €95 tot €260 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware modellen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van marktleiders als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt grofweg 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Wijckel. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. verdamper, compressor, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie