Airco Installatie Ravels

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Ravels draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl bieden wij concrete tips en informatie over de verscheidene soorten modellen in België en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien verstrekken wij adressen van lokale montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in huis installeren kan al vanaf €1.275,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Ravels

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Ravels. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Ravels voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Op deze pagina tref jij snel geschikte vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-ravels-2380

Monteurs en installateurs uit de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Ravels (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatie experts mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem integreren. Bovendien zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In het volgende schema bekijk jij showrooms en airco monteurs in Ravels (gemeente Ravels, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Arendonk, Oud-Turnhout, Vosselaar, Beerse, Merksplas.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
ValuthermDe Brulen 632370Arendonk
MaasDraaiboom 552360Oud-Turnhout
BG AircoserviceBoekweitstraat 32350Vosselaar
Tabel met airco montagebedrijven Ravels vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de voordeligste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende apparaten die men kan installeren. Bijgaand behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Stroomverbruik.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Ravels: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Ravels: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Airco schoonmaken.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te plaatsen, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Ravels.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een beheersbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco januari 2022 inclusief plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Ravels liggen nogal uiteen. De prijzen variëren per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen essentieel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de onderstaande tabel check jij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Ravels. Deze prijsindicaties zijn excl. onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelBeschrijvingTarieven
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1160 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2185 – €2915
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1130 – €2265
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €405 – €830
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€235 – €700
Schema met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Ravels.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is gemakkelijk te bedienen middels de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie zo’n airco plaatsen door een vakkundige installateur in Ravels. Slapen, wonen en werken is dan een stuk aangenamer. Verder zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere aspecten. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Ook krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je ongeveer €80 tot €290 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per soort systeem en rendement / koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De slimme airco’s van a-merken als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt zo’n 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Ravels. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt bijv. naar compressor, condensor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie