Airco Installatie Beerse

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Beerse draagt bij aan extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal bekijk je praktische info over de meest gebruikte soorten producten in België en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens verstrekken wij de gegevens van lokale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Beerse

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer Belgen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Beerse. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Beerse voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij probleemloos deskundige montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-beerse-2340

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een gespecialiseerd installatiebedrijf in Beerse (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs kunnen op elke plek een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande schema zoek jij showrooms en airco monteurs in Beerse (gemeente Beerse, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Merksplas, Hoogstraten, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar.

NaamAdresPostcodePlaats
Wim ScheyltjensDuivenhoek 42340Beerse
E.K.S.G.Marckstraat 122330Merksplas
Installatiebedrijf Van den BergVoort 262328Meerle
Opsomming met airco montagebedrijven Beerse vergelijken

Een koelere woning?

Offertes van de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden veel verschillende soorten producten waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hierna behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Tijdelijk huren airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Ook is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en het toenemende energieverbruik. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Beerse: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Beerse: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Airco montage.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te installeren, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Beerse.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een constante gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 incl. installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Beerse variëren enorm. De tarieven variëren per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. Als je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In deze tabel verstrekken we de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Beerse. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemBeschrijvingInvestering
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1150 – €1990
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2180 – €2980
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1150 – €2290
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €365 – €875
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€150 – €670
Lijst met de tarieven van aannemers airconditioning in Beerse.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel een airco installeren door een STEK installateur in Beerse. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De all-in prijs wordt bepaald door meerdere aspecten. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Tevens noemen we nog een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op een €90 tot €280 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen hebben meer stroom nodig vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van de bekende merken als Samsung hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt ruwweg 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis de airco onderhouden? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen via een deskundig koudetechniek / airco specialist Beerse. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert kijkt naar onderdelen als compressor, condensor, koelvloeistof, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie