Airco Installatie Turnhout

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? Een goed werkende airco kopen in Turnhout zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Op deze pagina vind je vakkundige tips over de verschillende type modellen in België en bieden wij een handige keuzegids. Ook vind je adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Turnhout

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal Belgen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Turnhout. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Turnhout voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je razendsnel erkende installateurs. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-turnhout-2300

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Turnhout (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame montage experts kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem installeren. Bovendien zijn ze te bereiken voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Turnhout (gemeente Turnhout, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Vorselaar, Grobbendonk, Lille, Herenthout, Westerlo.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Hooyberghs HVACBleukenlaan 92300Turnhout
Air Trade CentreToekomstlaan 512280Grobbendonk
JansensBeek 72275Lille
Overzicht met airco montagebedrijven Turnhout vergelijken

Extra koeling in huis?

Vergelijk de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen diverse units die men kan installeren. In de volgende paragraaf check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Prijzen van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Turnhout: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Turnhout: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Kantoor airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Turnhout.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een constante koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1150.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1575.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in kantoren en de horeca.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Turnhout variëren enorm. De onkosten zijn weer anders per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgaande overzicht check jij de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Turnhout. De getoonde kosten zijn zonder het onderhouden van het systeem, navullen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeBeschrijvingInvestering
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1195 – €2040
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2125 – €2910
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1155 – €2220
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€365 – €800
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €220 – €620
Lijst met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Turnhout.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een erg hete woning in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie een airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Turnhout. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs is gebaseerd op meerdere onderdelen. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de installatie. Daarnaast een onderhoudscontract. Daarbij noemen we nog meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een iets hogere energienota. Houd rekening met plusminus €85 tot €260 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De slimme airco’s van marktleiders als LG hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem moet bij benadering 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Turnhout. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De vakman kijkt bijv. naar condensor, compressor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie