Airco Installatie Grobbendonk

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? De juiste airco kopen in Grobbendonk biedt een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker bieden wij nuttige informatie over de verschillende type producten in België en bieden wij een handige keuzegids. Eveneens bieden wij de gegevens van plaatselijke montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Grobbendonk

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Grobbendonk. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Grobbendonk voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via dit portaal tref je eenvoudig gespecialiseerde monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-grobbendonk-2280

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een gespecialiseerd installatiebedrijf in Grobbendonk (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige montagepartners kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het onderstaande schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Grobbendonk (gemeente Grobbendonk, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Lille, Herenthout, Westerlo, Olen, Zandhoven.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Air Trade CentreToekomstlaan 512280Grobbendonk
Boeckx WPastorijstr 272275Wechelderzande
Xelec bvbaHemeldonk 152275Gierle
Overzicht met airco montagebedrijven Grobbendonk vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de beste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling thuis of op kantoor. Je hebt de keuze uit meerdere modellen die je kunt kiezen. In onderstaande tekst lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: ISDE airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Mede is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid dat het systeem produceert en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Grobbendonk: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Grobbendonk: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Caravan airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Grobbendonk.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een merkbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Grobbendonk lopen zeer uiteen. De tarieven variëren per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In onderstaand overzicht tref je een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Grobbendonk. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeOmschrijvingTarieven
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1155 – €2045
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2155 – €2970
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1140 – €2245
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €395 – €870
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €165 – €650
Lijst met de tarieven van aannemers airconditioning in Grobbendonk.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco is aan te zetten via een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een warme woning in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airco plaatsen door een professionele installateur in Grobbendonk. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een duurzamere manier een woning kunnen koelen en verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs komt tot stand door verschillende factoren. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van om en nabij de €85 tot €280 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type installatie en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde systemen verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met instap-modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gangbaar koelsysteem moet plusminus 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Grobbendonk. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist controleert onder andere naar compressor, koelvloeistof, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie