Airco Installatie Bouwel

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Bouwel zorgt voor extra verkoeling in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij nuttige tips en adviezen over de velerlei soorten producten in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens check je gegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Bouwel

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Bouwel. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Bouwel voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek jij eenvoudig ervaren vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-bouwel-2288

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Bouwel (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen overal een geschikt klimaatsysteem integreren. Voorts kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Bouwel (gemeente Grobbendonk, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Wechelderzande, Poederlee, Gierle, Zoerle-Parwijs, Tongerlo.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Air Trade CentreToekomstlaan 512280Grobbendonk
Boeckx WPastorijstr 272275Wechelderzande
Xelec bvbaHemeldonk 152275Gierle
Tabel met airco montagebedrijven Bouwel vergelijken

Verkoeling in huis?

Offertes van de populairste experts uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit meerdere uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. Hieronder behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco opties.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Mede is dit het meest goedkope systeem. Belangrijkste nadelen van een monoblock: veel “lawaai” en het hoge stroomverbruik. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct plug & play, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Bouwel: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Bouwel: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco huren.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Bouwel.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een aangename gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco oktober 2021 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Bouwel variëren enorm. De aanschafprijzen wisselen per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen essentieel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de tabel verstrekken we een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Bouwel. Deze tariefindicaties zijn exclusief onderhoudsinterval, reinigen en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingOnkosten
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1170 – €2015
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2180 – €2905
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1145 – €2200
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €420 – €830
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €165 – €615
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Bouwel.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is te gebruiken middels de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct de airconditioner monteren door een erkende installateur in Bouwel. Wonen, slapen en werken kan dan zonder problemen. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs is gebaseerd op velerlei onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Daarnaast noemen we nog meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op plusminus €85 tot €275 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco varieert per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van marktleiders als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt ongeveer 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om elke paar jaar een inspectie in te plannen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Bouwel. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, expansieventiel, compressor, verdamper.

Plaats een reactie