Airco Installatie Ganshoren

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Ganshoren levert een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier check je nuttige tips en adviezen over de diverse soorten oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Ook lees je gegevens van erkende montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Ganshoren

De temperaturen in België veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal Vlamingen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Ganshoren. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Ganshoren voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze website vind je snel erkende montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-ganshoren-1083

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Ganshoren (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende installatie experts kunnen overal een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Tevens kun je ze benaderen voor het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind jij showrooms en airco monteurs in Ganshoren (gemeente Ganshoren, provincie Brussel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Sint-Agatha-Berchem, Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Sint-Gillis.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
V D VDe Selliers De Moranvillelaan 331082Sint-Agatha-Berchem
Air ExécutionAakaai 11070Anderlecht
Chauffage Brooze & FilsItterbeekse Laan 2771070Anderlecht
Overzicht met airco montagebedrijven Ganshoren vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Kom in contact met de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen allerlei apparaten die men kan installeren. In het gedeelte hieronder bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Airco aanbiedingen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Ganshoren: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Ganshoren: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Tijdelijk huren airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Ganshoren.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een fijne koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1300.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Ganshoren laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen verschillen per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen essentieel. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de bijgaande tabel tref jij de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Ganshoren. De getoonde tarieven zijn excl. periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelOmschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1235 – €1960
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2155 – €2965
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1180 – €2275
Mobiele airco’sEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €355 – €835
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€155 – €655
Overzicht met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Ganshoren.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is te gebruiken aan de hand van een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een warme woning in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een erkende installateur in Ganshoren. Het thuiswerken, slapen en recreëren wordt een stuk aangenamer. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De totale prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. vele posten. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de installatie. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Ga maar uit van ongeveer €80 tot €270 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grote multi-split modellen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt ongeveer 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Ganshoren. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur kijkt bijv. naar expansieventiel, condensor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie