Airco Installatie Sint-Agatha-Berchem

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Sint-Agatha-Berchem levert een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier bieden wij waardevolle tips en info over de velerlei type toepassingen in België en een handig keuzeadvies. Eveneens verstrekken wij gegevens van regionale specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco in de woning plaatsen regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Sint-Agatha-Berchem

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Sint-Agatha-Berchem. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Sint-Agatha-Berchem voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk jij snel & eenvoudig populaire installateurs. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-sint-agatha-berchem-1082

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Sint-Agatha-Berchem (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen in elk gebouw of woning een geschikt klimaatsysteem maken. Bovendien kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst zoek jij showrooms en airco monteurs in Sint-Agatha-Berchem (gemeente Sint-Agatha-Berchem, provincie Brussel). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Sint-Gillis, Elsene.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
V D VDe Selliers De Moranvillelaan 331082Sint-Agatha-Berchem
Air ExécutionAakaai 11070Anderlecht
Chauffage Brooze & FilsItterbeekse Laan 2771070Anderlecht
Overzicht met airco montagebedrijven Sint-Agatha-Berchem vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, of op je werk. We onderscheiden diverse soorten apparaten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Design airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Bovendien is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Sint-Agatha-Berchem: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat kent 2 units: een buiten- en binnengedeelte. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Sint-Agatha-Berchem: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: MV-systemen.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te installeren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Sint-Agatha-Berchem.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1125.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Sint-Agatha-Berchem laten een grote variatie zien. De totale kosten fluctueren sterk per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan als je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de onderstaande tabel vind jij een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Sint-Agatha-Berchem. De getoonde kosten houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeOmschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Een simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1240 – €1950
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2130 – €2910
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1120 – €2240
Mobiele airco’sEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €365 – €800
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€170 – €600
Overzicht met de prijzen van aannemers airconditioning in Sint-Agatha-Berchem.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen door middel van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een erg hete woning in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airco plaatsen door een erkende installateur in Sint-Agatha-Berchem. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
De prijs kan men berekenen met velerlei bouwstenen. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Verder heb je te maken met een onderhoudscontract. Als laatste moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Denk dan aan een €95 tot €305 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De geavanceerde modellen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen instap-modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem gebruikt zo’n 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Sint-Agatha-Berchem. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist inspecteert o.a. expansieventiel, compressor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie