Airco Installatie Sint-Jans-Molenbeek

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Sint-Jans-Molenbeek kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website bekijk je belangrijke tips en informatie over de velerlei type modellen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens tref je gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Sint-Jans-Molenbeek

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Sint-Jans-Molenbeek. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Sint-Jans-Molenbeek voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze website zoek je snel & eenvoudig ervaren vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-sint-jans-molenbeek-1080

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Sint-Jans-Molenbeek (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige montagepartners kunnen overal het juiste klimaatsysteem integreren. Daarnaast kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgesloten overzicht tref jij showrooms en airco monteurs in Sint-Jans-Molenbeek (gemeente Sint-Jans-Molenbeek, provincie Brussel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Anderlecht, Sint-Gillis, Elsene, Etterbeek, Schaarbeek.

NaamAdresPostcodePlaats
Air ExécutionAakaai 11070Anderlecht
SysconstructWalcourtstraat 1911070Anderlecht
WistiLouizalaan 4051050Elsene
Overzicht met airco montagebedrijven Sint-Jans-Molenbeek vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de beste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan meerdere systemen die mogelijk interessant zijn. In het volgende overzicht bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Stilste airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Sint-Jans-Molenbeek: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeemkent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Sint-Jans-Molenbeek: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezestaan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Koeltechniek.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Sint-Jans-Molenbeek.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op een radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een merkbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Sint-Jans-Molenbeek laten een grote variatie zien. De kosten variëren per airconditioning methode en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen essentieel. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de tabel hieronder check je een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Sint-Jans-Molenbeek. De getoonde prijzen zijn exclusief het onderhoud, vullen en vacumeren en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortToelichtingInvestering
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1200 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2175 – €2905
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1140 – €2265
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €360 – €805
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€210 – €605
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Sint-Jans-Molenbeek.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kan men activeren middels een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat een airco plaatsen door een erkende installateur in Sint-Jans-Molenbeek. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels vele onderdelen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de montage. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Bovendien heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €95 tot €285 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco verschilt per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van de bekende merken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem benodigd plusminus 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Sint-Jans-Molenbeek. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist inspecteert o.a. verdamper, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie