Airco Installatie Elsene

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Elsene levert een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Hier lees je goede tips en info over de diverse soorten oplossingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens tref je de gegevens van lokale installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Elsene

De temperaturen in België veranderen flink. In de zomer nemen de temperaturen toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Elsene. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Elsene voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze vergelijker check jij eenvoudig vakbekwame vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-elsene-1050

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Elsene (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem maken. Daarnaast staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Elsene (gemeente Elsene, provincie Brussel). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Etterbeek, Schaarbeek, Brussel, Maldegem, Sint-Laureins.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
WistiLouizalaan 4051050Elsene
SOS ServicesLouizalaan 661050Brussel
Sanydro MaintenanceSmaragdlaan 451030Schaarbeek
Gegevens van airco montagebedrijven Elsene vergelijken

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden velerlei soorten units die je kunt kiezen. Hieronder behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Goedkoopste airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: veel “lawaai” en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Elsene: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model bestaat uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hele goede koelefficiëntie, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Elsene: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: ISDE airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Elsene.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een radiator. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een prettige koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2021 met monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Elsene zijn heel divers. De prijzen kunnen afwijken per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het bijgesloten overzicht tref je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Elsene. De getoonde prijzen zijn excl. het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortToelichtingTarieven
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1215 – €2015
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2160 – €2980
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1170 – €2270
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €420 – €815
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€230 – €650
Lijst met de prijzen van aannemers airconditioning in Elsene.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco kun je aan en uitzetten middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een hete woning in juni tot september en zou je dit willen koelen? Laat dan direct een airconditioner installeren door een erkende installateur in Elsene. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op een energiezuinige manier een huis kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De prijs komt tot stand door meerdere aspecten. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de installatiekosten. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Ook noemen we nog meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op plusminus €85 tot €280 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type opstelling en koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van veel verkochte merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem vraagt circa 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Elsene. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De vakman kijkt o.a. naar koelvloeistof, verdamper, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie