Airco Installatie Wognum

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Wognum resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina vind je waardevolle info over de meest gebruikte soorten apparaten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook tref je adres- en contactgegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in een appartement installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Wognum

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal Nederlanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Wognum. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Wognum voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website check jij eenvoudig professionele installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-wognum-1687

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een gespecialiseerd installatiebedrijf in Wognum (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien staan ze open voor onderhoud en service. In de tabel vind je showrooms en airco monteurs in Wognum (gemeente Medemblik, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost, Midwoud, Oostwoud, Twisk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Kom in contact met de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden verscheidene uitvoeringen die je kunt toepassen. In onderstaande tekst vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Luchtbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid en het hoge energieverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Wognum: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeemkent 2 componenten: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Wognum: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco kooptips.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Wognum.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een aangename gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 met plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Wognum variëren enorm. De prijzen zijn weer anders per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel geven wij een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Wognum. De tarieven zijn excl. periodiek onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductToelichtingKosten
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1160 – €2000
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2150 – €2910
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1120 – €2245
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €445 – €900
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€250 – €690
Tabel met de prijzen van airconditioning in Wognum.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval zo’n airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Wognum. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren bijna de standaard. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs hangt af van diverse onderdelen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de plaatsing. Als tweede heb je onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik en daarbij een hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €85 tot €270 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes hebben meer stroom nodig vergeleken met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem verbruikt bij benadering 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Wognum. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De specialist controleert onder andere naar expansieventiel, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie