Airco Installatie Zwaagdijk-West

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Zwaagdijk-West draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs bekijk je nuttige tips over de velerlei soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Tevens check je adressen van geschikte monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast systeem in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Zwaagdijk-West

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Zwaagdijk-West. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Zwaagdijk-West voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je zonder gedoe gecertificeerde installateurs. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-zwaagdijk-west-1686

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakbekwaam installatiebedrijf in Zwaagdijk-West (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montage experts kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Daarnaast dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. Hieronder in de tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Zwaagdijk-West (gemeente Medemblik, provincie Noord-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Zwaagdijk-Oost, Midwoud, Oostwoud, Twisk, Opperdoes.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Bekijk de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat thuis of op kantoor. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. In onderstaande tekst bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Tijdelijk huren airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze produceren veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Zwaagdijk-West: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering kent 2 units: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Zwaagdijk-West: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Koelvermogen.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Te installeren vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Zwaagdijk-West.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een merkbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere kantoren en datacentra.

Goedkoopste airco juli 2024 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Zwaagdijk-West liggen nogal uiteen. De totale kosten wisselen per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan in het geval je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande overzicht check jij een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. montage bij een airco bedrijf in Zwaagdijk-West. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, navullen en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeToelichtingPrijzen
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1190 – €1995
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2170 – €2915
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1120 – €2210
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€370 – €895
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€245 – €625
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Zwaagdijk-West.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner is aan te zetten middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een hete woning in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval de airco monteren door een goede installateur in Zwaagdijk-West. Thuiswerken, slapen en leven is dan weer een feestje. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere posten. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Verder zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Ga maar uit van €95 tot €275 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De zware systemen zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem vraagt ruwweg 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een inspectie in te plannen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Zwaagdijk-West. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt o.a. naar expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, condensor.

Plaats een reactie