Airco Installatie Zwaagdijk-Oost

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Zwaagdijk-Oost levert een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker faciliteren we nuttige tips en informatie over de velerlei type apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Bovendien bekijk je contact- en adresgegevens van regionale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Zwaagdijk-Oost

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Zwaagdijk-Oost. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Zwaagdijk-Oost voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Op deze pagina vind jij snel & eenvoudig de beste vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-zwaagdijk-oost-1682

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Zwaagdijk-Oost (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende montage experts kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Ook regelen ze vacumeren en onderhoud. In het onderstaande overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Zwaagdijk-Oost (gemeente Medemblik, provincie Noord-Holland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Midwoud, Oostwoud, Twisk, Opperdoes, De Weere.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Ontvang offertes van de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. We kennen verscheidene producten die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: MV-systemen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is het een voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en de toenemende energierekening. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Zwaagdijk-Oost: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat bestaat uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Zwaagdijk-Oost: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Energieverbruik.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Moeiteloos te monteren, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Zwaagdijk-Oost.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een constante koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in winkels en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Zwaagdijk-Oost zijn heel divers. De aanschafprijzen kunnen afwijken per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen essentieel. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de bijgaande tabel geven we een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Zwaagdijk-Oost. De getoonde prijzen houden geen rekening met onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductOmschrijvingPrijzen
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1150 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2205 – €2935
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1110 – €2205
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€445 – €855
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€230 – €620
Tabel met de kosten van airconditioning in Zwaagdijk-Oost.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco plaatsen door een professionele installateur in Zwaagdijk-Oost. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs is gebaseerd op meerdere onderdelen. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de plaatsing. Vergeet niet het periodieke onderhoud. Tenslotte zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik en dus een duurder energiecontract. Houd rekening met ongeveer €75 tot €280 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als LG hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gangbaar koelsysteem moet rond de 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Zwaagdijk-Oost. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur inspecteert o.a. compressor, expansieventiel, condensor, verdamper.

Plaats een reactie