Airco Installatie Oldeholtpade

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Oldeholtpade draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina verstrekken wij goede tips en info over de beste soorten modellen en bieden wij een handige keuzegids. Ook vind je gegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat koele lucht kan blazen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Oldeholtpade

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Oldeholtpade. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Oldeholtpade voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref je snel deskundige vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de soorten systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-oldeholtpade-8474

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een gecertificeerd installatiebedrijf in Oldeholtpade (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de vergelijker hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Oldeholtpade (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Wolvega, Nieuwebrug, Haskerdijken, Vegelinsoord, Nijehaske.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Bekijk de beste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit allerlei producten die je kunt toepassen. Bijgaand bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Zolder airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Oldeholtpade: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een buiten- en binnenunit. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor het hele huis. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Oldeholtpade: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco installatie.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Oldeholtpade.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een fijne koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1225.

Plafond airco
Ideaal voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 met monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Oldeholtpade kunnen flink uiteen lopen. De onkosten verschillen per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen essentieel. Als je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het volgende schema lees je een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Oldeholtpade. De kosten zijn exclusief het onderhoud, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductOmschrijvingPrijzen
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1150 – €2045
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2200 – €2970
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1175 – €2210
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €450 – €800
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€155 – €645
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Oldeholtpade.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kan men activeren via een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een warme woning in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel de airco plaatsen door een vakkundige installateur in Oldeholtpade. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs komt tot stand door vele onderdelen. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de installatie. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Daarbij krijg je te maken met een hoger stroomverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Dit schatten we op een €70 tot €300 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per soort installatie en rendement / koelvermogen. De geavanceerde systemen vragen meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gangbaar koelsysteem moet zo’n 1,45 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Oldeholtpade. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar condensor, koelvloeistof, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie