Airco Installatie Watervliet

Wil jij het lekker fris houden in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Watervliet draagt bij aan een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Op deze website check je vakkundige tips en adviezen over de diverse type apparaten in België en bieden wij een handige keuzegids. Ook verstrekken wij adressen van geschikte specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model bij je thuis laten plaatsen kan al vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Watervliet

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer Vlamingen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Watervliet. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Watervliet voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal tref je probleemloos bekwame installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-watervliet-9988

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Watervliet (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem installeren. Ook zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In deze tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Watervliet (gemeente Sint-Laureins, provincie Oost Vlaanderen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Waterland-Oudeman, Sint-Jan-In-Eremo, Sint-Margriete, Lembeke, Oosteeklo.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Vergelijk de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen velerlei soorten systemen die mogelijk interessant zijn. Hieronder behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor zolder.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Systeem is snel aangesloten, profiteer direct.
 • Mobiele airco Watervliet: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit twee onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Watervliet: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Design airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Watervliet.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een merkbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco juli 2024 met plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Watervliet laten een grote variatie zien. De prijzen variëren per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de lijst hieronder check jij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Watervliet. De getoonde prijzen zijn zonder periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeOmschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1175 – €2040
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2215 – €2905
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1175 – €2235
Mobiele airco’sEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €425 – €870
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €195 – €695
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Watervliet.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan men activeren door middel van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een hete woning in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een erkende installateur in Watervliet. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan zonder problemen. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die zo met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten hangt af van meerdere bouwstenen. Natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de montage. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Als laatste heb je te dealen met een stijgend energieverbruik met als gevolg een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op een €85 tot €255 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van a-merken als De’Longhi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem moet zo’n 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Watervliet. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De monteur checkt o.a. koelvloeistof, compressor, verdamper, condensor.

Plaats een reactie