Airco Installatie Maastricht Airport

Zoek je verkoeling en comfort in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Maastricht Airport levert jou een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website bekijk je goede tips en adviezen over de diverse type oplossingen en een handig keuzeadvies. Tevens lees je gegevens van regionale installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen regel je al vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Maastricht Airport

De temperaturen in Nederland veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groot aantal Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Maastricht Airport. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Maastricht Airport voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref je binnen no-time bekwame installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-maastricht-airport-6199

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Maastricht Airport (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem aanbrengen. Daarnaast regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In het schema hierna bekijk jij showrooms en airco monteurs in Maastricht Airport (gemeente Beek, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Spaubeek, Sweikhuizen, Geleen, Puth, Windraak.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen diverse soorten uitvoeringen die je kunt kiezen. Hieronder kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco acties.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Ook is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Maastricht Airport: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Maastricht Airport: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Multi split airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Maastricht Airport.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Perfect voor grote kantoorpanden en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2024 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Maastricht Airport zijn nogal verschillend. De onkosten zijn weer anders per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel hieronder bieden wij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Maastricht Airport. Deze kostenindicaties zijn excl. onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemOmschrijvingTarieven
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1245 – €1970
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2170 – €2960
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1200 – €2280
Mobiele airco’sVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€430 – €880
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€215 – €615
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Maastricht Airport.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten kennen 2 componenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen door middel van een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een warm huis in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat dan direct zo’n airco plaatsen door een goede installateur in Maastricht Airport. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs wordt vastgesteld door verschillende aspecten. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de plaatsing. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Ga maar uit van plusminus €75 tot €305 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen gebruiken veel meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een basis koelsysteem vraagt rond de 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Maastricht Airport. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert checkt o.a. compressor, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie