Airco Installatie Sint-Jan-In-Eremo

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Sint-Jan-In-Eremo biedt een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina verzamel je vakkundige tips en info over de verschillende soorten producten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook vind je gegevens van – in de buurt actieve – installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Sint-Jan-In-Eremo

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal Belgen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Sint-Jan-In-Eremo. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Sint-Jan-In-Eremo voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je snel & eenvoudig lokale vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-sint-jan-in-eremo-9982

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Sint-Jan-In-Eremo (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatie experts kunnen overal een duurzaam klimaatsysteem maken. Voorts kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Sint-Jan-In-Eremo (gemeente Sint-Laureins, provincie Oost Vlaanderen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Sint-Margriete, Lembeke, Oosteeklo, Bassevelde, Boekhoute.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Bekijk de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende uitvoeringen die je kunt toepassen. In het gedeelte hieronder lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco voor slaapkamer.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Ready to go systeem, profiteer direct.
 • Mobiele airco Sint-Jan-In-Eremo: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Sint-Jan-In-Eremo: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Stilste airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1075. Een goedkoop airco systeem in Sint-Jan-In-Eremo.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een aangename koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1250.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 met plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Sint-Jan-In-Eremo zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen verschillen per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. Hieronder in de tabel lees je een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Sint-Jan-In-Eremo. De getoonde kosten houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, reinigen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

TypeToelichtingTarieven
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1220 – €2000
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2160 – €2905
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1130 – €2295
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €445 – €880
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €190 – €660
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Sint-Jan-In-Eremo.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval een airco monteren door een vakkundige installateur in Sint-Jan-In-Eremo. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. een aantal onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Daarnaast het standaard onderhoud. Daarnaast noemen we nog meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een iets hogere energienota. Denk dan aan ongeveer €85 tot €305 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van populaire merken als De’Longhi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd ongeveer 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Sint-Jan-In-Eremo. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist checkt o.a. condensor, koelvloeistof, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie