Airco Installatie Zoutelande

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Zoutelande draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze adviseurs tref je vakkundige tips over de verscheidene soorten apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast vind je de gegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Zoutelande

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Zoutelande. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Zoutelande voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check je snel en simpel bekwame vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-zoutelande-4374

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Zoutelande (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatie experts kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In het onderstaande schema tref jij showrooms en airco monteurs in Zoutelande (gemeente Veere, provincie Zeeland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Biggekerke, Koudekerke, Meliskerke, Grijpskerke, Aagtekerke.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EuroinstrumentsVrouwenpolderseweg 424354SCVrouwenpolder
B & S Koeltechniek en Airconditioningde Padweie 214353RWSerooskerke Walcheren
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Tabel met airco montagebedrijven Zoutelande vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vind de beste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. We onderscheiden velerlei soorten apparaten die je kunt kiezen. In onderstaande tekst lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco bijvullen.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Zoutelande: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Zoutelande: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Wat is airco?.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Zoutelande.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een verwarming. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een fijne gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1325.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1400.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco november 2021 inclusief plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Zoutelande liggen nogal uiteen. De kosten zijn weer anders per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen essentieel. Als er een heel huis moet worden gekoeld liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. Hieronder in de tabel check jij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Zoutelande. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductOmschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1155 – €1995
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2220 – €2965
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1120 – €2230
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€350 – €885
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €180 – €660
Lijst met de tarieven van airconditioning in Zoutelande.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is gemakkelijk te bedienen door middel van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner monteren door een erkende installateur in Zoutelande. Het thuiswerken, slapen en recreëren wordt een stuk aangenamer. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De prijs bestaat uit diverse posten. Uiteraard het advies, de airco en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Tenslotte noemen we nog een stijgend energieverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €95 tot €315 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type systeem en rendement / koelvermogen. De professionele modellen gebruiken veel meer stroom vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van de bekende merken als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een normaal koelsysteem gebruikt zo’n 1,60 KW stroom per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Zoutelande. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt o.a. naar expansieventiel, verdamper, compressor, condensor.

Plaats een reactie