Airco Installatie Koudekerke

Op zoek naar extra afkoeling in je woning? Een airco kopen in Koudekerke levert jou extra verkoeling in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl vind je concrete tips over de beste soorten modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook verzamel je de gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Koudekerke

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De warmte in de zomers neemt toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Koudekerke. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Koudekerke voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij razendsnel geschikte montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-koudekerke-4370

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een bekwaam installatiebedrijf in Koudekerke (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Bovendien staan ze open voor onderhoud en service. In onderstaand overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Koudekerke (gemeente Veere, provincie Zeeland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Meliskerke, Grijpskerke, Aagtekerke, Westkapelle, Domburg.

NaamAdresPostcodePlaats
EuroinstrumentsVrouwenpolderseweg 424354SCVrouwenpolder
B & S Koeltechniek en Airconditioningde Padweie 214353RWSerooskerke Walcheren
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Gegevens van airco montagebedrijven Koudekerke vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Vind de populairste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen meerdere producten waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco montage.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Koudekerke: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Koudekerke: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco reparatie.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Koudekerke.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een constante koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Geïnstalleerd vanaf €1350.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco november 2021 inclusief installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Koudekerke zijn nogal verschillend. De kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de vergelijker hieronder geven wij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Koudekerke. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

SysteemToelichtingPrijzen
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1230 – €1980
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2200 – €2960
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1190 – €2300
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€395 – €860
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €215 – €645
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Koudekerke.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kan men activeren a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een heet appartement in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie een airco plaatsen door een professionele installateur in Koudekerke. Wonen, werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen veel voorkomend. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De prijs komt tot stand a.d.h.v. verschillende bouwstenen. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Tenslotte heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op plusminus €90 tot €315 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De geavanceerde systemen hebben meer stroom nodig dan eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van a-merken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een standaard koelsysteem rekent plusminus 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Koudekerke. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt bijv. naar expansieventiel, compressor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie