Airco Installatie Veere

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Veere resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs vind je waardevolle info over de velerlei soorten systemen en bieden wij een handige keuzegids. Eveneens verstrekken wij adressen van lokale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Veere

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Veere. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Veere voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je eenvoudig ervaren monteurs. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-veere-4351

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Veere (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem integreren. Bovendien dragen ze zorg voor onderhoud en service. In onderstaand overzicht tref jij showrooms en airco monteurs in Veere (gemeente Veere, provincie Zeeland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena, Gorinchem, West Betuwe.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Loon A M vanPark De Moucheron 144336AXMiddelburg
Koeltechniek S P ClerxSint Joostdijk 744307AVOosterland zld
Gegevens van airco montagebedrijven Veere vergelijken

Je huis verkoelen?

Vergelijk de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende units die je kunt kiezen. Hierna tref je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Airco voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Bovendien is dit het meest goedkope systeem. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Verder moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Veere: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant bestaat uit twee units: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Veere: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Ventilatiesysteem.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1275. Een goedkoop airco systeem in Veere.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een radiator. Een uitkomst voor slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een beheersbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1500.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco augustus 2022 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Veere kunnen flink uiteen lopen. De kosten zijn weer anders per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst geven we een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Veere. De tarieven zijn zonder het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeOmschrijvingKosten
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1195 – €2040
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2220 – €2930
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1160 – €2270
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€360 – €860
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€240 – €690
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Veere.

Top-10 merken augustus 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een erg heet huis in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan snel zo’n airco plaatsen door een professionele installateur in Veere. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei aspecten. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Ook belangrijk: onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met plusminus €95 tot €305 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en koelvermogen. De geavanceerde modellen gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van populaire merken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een standaard koelsysteem benodigd zo’n 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Veere. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur controleert onder andere naar verdamper, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie