Airco Installatie Biggekerke

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Biggekerke zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Op deze pagina tref je waardevolle info over de verschillende soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Verder verzamel je de gegevens van plaatselijke installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Biggekerke

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Biggekerke. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Biggekerke voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via dit portaal check jij snel & eenvoudig de beste vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-biggekerke-4373

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Biggekerke (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatie experts mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem inregelen. Tevens zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In het volgende schema tref jij showrooms en airco monteurs in Biggekerke (gemeente Veere, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Koudekerke, Meliskerke, Grijpskerke, Aagtekerke, Westkapelle.

FirmaAdresPostcodePlaats
EuroinstrumentsVrouwenpolderseweg 424354SCVrouwenpolder
B & S Koeltechniek en Airconditioningde Padweie 214353RWSerooskerke Walcheren
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Overzicht met airco montagebedrijven Biggekerke vergelijken

Een koelere woning?

Vergelijk de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn veel verschillende soorten apparaten die men kan installeren. Bijgaand kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco plan.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Biggekerke: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Biggekerke: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco vacumeren.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te installeren, werkt in alle ruimtes, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Biggekerke.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een aangename koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco november 2021 met plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Biggekerke variëren enorm. De onkosten wisselen per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Biggekerke. De prijzen houden geen rekening met het onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelBeschrijvingKosten
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1155 – €1955
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2175 – €2900
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1110 – €2280
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €425 – €805
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €250 – €600
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Biggekerke.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten door middel van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een erg hete woning in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Laat dan snel de airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Biggekerke. Thuiswerken, slapen en leven is dan weer een feestje. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De totale prijs wordt vastgesteld door velerlei aspecten. Je begint met het advies, de airco en de tarieven voor de montage. Vergeet niet het periodieke onderhoud. Tevens zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op €85 tot €295 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en rendement / koelvermogen. De systemen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt rond de 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Biggekerke. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar koelvloeistof, verdamper, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie