Airco Installatie Weerselo

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Weerselo biedt extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs lees je concrete tips en informatie over de velerlei soorten producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens faciliteren we contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen en buiten deel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Weerselo

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Weerselo. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Weerselo voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Op deze pagina tref je eenvoudig geschikte monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-weerselo-7595

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een bekwaam installatiebedrijf in Weerselo (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige montage experts kunnen overal een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor het benodigde onderhoud. In het onderstaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Weerselo (gemeente Dinkelland, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Denekamp, Beuningen, de Lutte, Overdinkel, Glane.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Check de voordeligste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn diverse modellen die je kunt toepassen. Bijgaand bespreken we praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Airco Offerte.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Ook is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge energieverbruik. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Weerselo: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant kent 2 units: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Weerselo: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Kleinste airco’s.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te installeren, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Weerselo.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een constante gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, heel stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en datacentra.

Goedkoopste airco september 2023 incl. plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Weerselo kunnen flink uiteen lopen. De prijzen wisselen per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het onderstaande overzicht verstrekken we een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Weerselo. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, reinigen en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductBeschrijvingPrijzen
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1170 – €1955
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2125 – €2925
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1205 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €405 – €860
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€180 – €670
Tabel met de tarieven van airconditioning in Weerselo.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan men activeren a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een heet appartement in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval de airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Weerselo. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs wordt gebudgetteerd middels een aantal factoren. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Ook krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik en daarbij een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je plusminus €75 tot €315 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De grotere installaties verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met instap-modellen. De innovatieve airco’s van a-merken als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem moet ruwweg 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Weerselo. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman kijkt naar onderdelen als verdamper, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie