Airco Installatie Glane

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Glane kan enorm helpen voor extra verkoeling thuis of op kantoor. Op deze pagina faciliteren we goede informatie over de velerlei soorten producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede verstrekken wij adres- en contactgegevens van geschikte installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren kan al vanaf €1.325,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Glane

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Glane. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Glane voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij snel & eenvoudig erkende vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-glane-7585

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Glane (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige monteurs kunnen in elke woning / kantoor een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In het overzicht hieronder vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Glane (gemeente Losser, provincie Gelderland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Deurningen, Bentelo, Hengevelde, Ambt Delden, Delden.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen veel verschillende soorten modellen die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf bespreken we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Koelcapaciteit.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Glane: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering bestaat uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Glane: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco Offertes.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Glane.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1375.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, extreem stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere kantoren en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2024 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Glane zijn heel divers. De prijzen zijn weer anders per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het overzicht hieronder vind jij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Glane. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortBeschrijvingPrijsindicatie
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1155 – €2025
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2160 – €3000
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1170 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €440 – €895
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€180 – €615
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Glane.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is aan te zetten aan de hand van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een warm appartement in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Glane. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Ook zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een efficiënte manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door verschillende posten. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Vergeet niet het standaard onderhoud. Tevens heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je €80 tot €260 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De geavanceerde systemen verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Hitachi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt ruwweg 1,50 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Glane. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar verdamper, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie