Airco Installatie Bentelo

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Bentelo levert een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Via onze adviseurs lees je waardevolle info over de diverse type apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens verstrekken wij de gegevens van lokale montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Bentelo

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Bentelo. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Bentelo voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check jij razendsnel ervaren vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-bentelo-7497

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Bentelo (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende installateurs kunnen op elke plek een gedegen klimaatsysteem maken. Bovendien regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In de vergelijker hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Bentelo (gemeente Hof van Twente, provincie Overijssel). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Hengevelde, Ambt Delden, Delden, Diepenheim, Markelo.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Offertes van de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn velerlei soorten producten die je kunt toepassen. In het volgende overzicht bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Warmtepompen.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en het hoge stroomverbruik. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Bentelo: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model kent 2 units: een binnen- en buitenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Bentelo: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco bestellen.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te installeren, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Bentelo.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een constante koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco maart 2023 incl. plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Bentelo zijn heel divers. De totale kosten verschillen per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst geven we de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Bentelo. Deze prijsindicaties zijn excl. het onderhoud, navullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

ProductToelichtingOnkosten
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1250 – €2040
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2220 – €2960
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1180 – €2215
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €430 – €865
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€195 – €675
Tabel met de prijzen van airconditioning in Bentelo.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kun je aan en uitzetten aan de hand van een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een warm appartement in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie de airco installeren door een betrouwbare installateur in Bentelo. Thuiswerken, slapen en leven gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
Het prijskaartje hangt af van meerdere onderdelen. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op €80 tot €305 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per soort installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van veel verkochte merken als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt grofweg 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Bentelo. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt bijv. naar koelvloeistof, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie