Airco Installatie Markelo

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in je woning? Een airco kopen in Markelo levert een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs lees je waardevolle tips en adviezen over de velerlei type modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast vind je gegevens van regionale monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airco in huis installeren regel je al vanaf €1.200,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Markelo

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Markelo. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Markelo voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind jij eenvoudig lokale vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-markelo-7475

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Kies dan een bekwaam installatiebedrijf in Markelo (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In het onderstaande overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Markelo (gemeente Hof van Twente, provincie Overijssel). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Goor, Enter, Zuna, Rijssen, Holten.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Hoeks Koeltechniek VOFSpechtstraat 227471HLGoor
P.M.I. Proost Mechanical Installations BVRondweg 17471LTGoor
Wormgoor Koudetechniek BVHaaksbergerweg 17471LSGoor
Schema met airco montagebedrijven Markelo vergelijken

Extra koeling in huis?

Vergelijk de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden verscheidene units die je kunt toepassen. Bijgaand kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Ventilatiesystemen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de toenemende energierekening. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Markelo: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Markelo: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Warmtepomp.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Moeiteloos te monteren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Markelo.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de wand. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een beheersbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1350.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco oktober 2021 incl. installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Markelo liggen nogal uiteen. De prijzen zijn weer anders per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de vergelijker hieronder check jij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Markelo. Deze tariefindicaties zijn exclusief periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeBeschrijvingKosten
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1175 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2205 – €2990
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1125 – €2245
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €390 – €845
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€165 – €685
Schema met de kosten van airconditioning in Markelo.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen kennen 2 componenten: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is aan te zetten door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een heet appartement in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie een airconditioner installeren door een STEK installateur in Markelo. Slapen, wonen en werken is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje kan men berekenen met diverse bouwstenen. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Ook belangrijk: de kosten van het onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan €85 tot €255 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per systeem en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met instap-modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Mitsubishi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem rekent plusminus 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om elke paar jaar een inspectie in te plannen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Markelo. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur inspecteert o.a. verdamper, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie