Warmtepomp als airco gebruiken

Een warmtepomp kopen kan bij verschillende aanbieders. Wanneer u overweegt een goede airco te kopen, dan koopt u een apparaat dat energie in de vorm van warmte verplaatst. De energie wordt in feite van de plaats waar het beschikbaar is verpompt naar een plek waar deze is gewenst. Gaat u een warmtepomp kopen, dan koopt u een airco die werkt via een warmtepomp, te vergelijken met de werking van bijvoorbeeld uw koelkast. De warmte, ofwel in energie in de koelkast wordt onttrokken ofwel verpompt naar buiten de ijskast. De pomp bestaat meestal uit diverse componenten zoals een compressor, verdamper, expansieventiel, condensor en koelmiddel. Deze componenten bieden samen de mogelijkheid om de warmte energie op een bepaalde plaats te onttrekken en deze af te geven op een andere plaats. Het is belangrijk dat de onderdelen, voor een zuinige werking, goed op elkaar afgesteld worden. Een warmtepomp is zodoende meer dan alleen een pomp kopen. Bent u geïnteresseerd in airconditioning en wilt u eerst vrijblijvende informatie voordat u de warmtepomp kopen gaat? Beantwoord dan de vragen op onze site en ontvang van verschillende airco leveranciers offertes en informatie op maat.

Kan een warmtepomp koelen?

Gaat u een warmtepomp kopen, dan betekent dat voortaan een temperatuur op maat in de ruimte waar de airco voor is bedoeld. Een airco die werkt op een waterpomp zorgt ervoor dat de werkruimte het hele jaar door comfortabel wordt gehouden. Het weer heeft niet alleen een enorme invloed op onze gemoedstoestand, het is eveneens van invloed op de geleverde prestaties. Een warme, benauwde ruimte zal niet bijdragen tot het leveren van topprestaties, maar zal enkel leiden tot gezondheidsklachten. Een warmtepomp kopen biedt de oplossing! Met dergelijke airconditioning kunt u klimatiseren, ofwel in de zomer koelen en in de winter verwarmen. U bent dus het hele jaar door verzekerd van een aangename temperatuur en een werkklimaat waar werknemers zich prettig voelen.

Temperatuur regelen met een warmtepomp

U kunt een warmtepomp kopen om de ideale temperatuur te regelen en zo een optimale werkruimte te creëren. De criteria van een optimale werkruimte zijn:

  1. Temperatuur. Er wordt met een airco gezorgd voor een constante temperatuur. Een aangenaam binnenklimaat is gunstig voor iedereen.
  2. Zuiverheid. Een airco met warmtepomp kopen zorgt niet alleen voor een gunstige warmte, maar zorgt er eveneens voor dat onzuivere deeltjes worden onttrokken aan de lucht, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw medewerkers gezonde lucht inademen.
  3. Vochtigheidsgraad. Een airco kan de ideale vochtigheidsgraad in de lucht, tussen de 40 en 60%, perfect op peil houden.
  4. Luchtdistributie. Met een airco wordt tevens voor een goede luchtverdeling gezorgd. Tocht krijgt geen kans meer.

De kosten van een warmtepomp

De tarieven voor een warmtepomp zijn van verschillende factoren afhankelijk. U hebt besloten over te gaan tot de plaatsing van een airco met warmtepomp, zodat u het hele jaar door kunt genieten van een aangename, comfortabele temperatuur, een werkklimaat waarin uw werknemers zich prettig voelen. Tijdens uw zoektocht naar de meest geschikte airconditioning stuit u op tal van mogelijkheden, prijzen en modellen. De kosten voor een warmtepomp bestaan niet alleen uit de kwaliteit of het merk airco dat u koopt. De prijs is in de regel afhankelijk van de volgende factoren:

  • De grootte van de te koelen of te verwarmen ruimtes.
  • Type airconditioning speelt absoluut een rol bij de kosten voor een warmtepomp. Zo zijn er warmtepompen op basis van lucht, water of grond.
  • Met welk doel u de warmtepomp gaat gebruiken. Alleen voor koeling, alleen voor verwarming van de binnenruimtes of beiden.
  • Optionele eenheden die aan een airco verbonden zijn.

Installatie en montage

Nu duidelijk is welke factoren een rol spelen bij de prijs, ofwel kosten voor een warmtepomp, is het ook handig om te weten waaruit de kosten van een airco met warmtepomp nog meer bestaan. Dit zijn onder meer de kosten voor het energieverbruik van de warmtepomp die jaarlijks terugkeren en de initiële aanschafkosten zoals:

  • De warmtepompapparatuur
  • De warmtebron zelf
  • De montage van de complete warmtepompinstallatie
  • Optionele extra’s

Voor de investering in een lucht-water model, zijn de kosten voor een warmtepomp lager, omdat een grondboring hierbij niet nodig is. Dit is wel het geval bij een water-water warmtepomp. Aan de andere kant heeft een goed ontwikkelde water-waterpompsysteem weer een hoger rendement dan de goedkopere lucht-water warmtepomp. Dit betekent minder stroomverbruik bij dezelfde hoeveelheid warmte die wordt opgewekt. Een leuke besparing dus op uw jaarlijkse energienota. Zo verdient u uw investering, ofwel de kosten voor een warmtepomp na enige tijd vanzelf weer terug.