Airco Installatie Zuidveld

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Zuidveld draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze pagina lees je nuttige tips en informatie over de beste soorten apparaten en een handig keuzeadvies. Mede verstrekken wij adressen van regionale monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen en buiten deel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Zuidveld

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Zuidveld. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Zuidveld voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal check jij razendsnel bekwame montagebedrijven. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-zuidveld-9432

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een gecertificeerd installatiebedrijf in Zuidveld (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem integreren. Voorts regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Zuidveld (gemeente Midden-Drenthe, provincie Drenthe). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Westerbork, Hoogersmilde, Appelscha, Smilde, Bovensmilde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit velerlei soorten systemen die je kunt kiezen. In het gedeelte hierna bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor thuis.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. De nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en het hoge stroomverbruik. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Zuidveld: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering kent 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Zuidveld: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s voor kleine ruimte.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Zuidveld.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een beheersbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1375.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco mei 2024 met installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Zuidveld laten een grote variatie zien. De totale kosten fluctueren sterk per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Als een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het volgende schema verstrekken we de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Zuidveld. De getoonde kosten zijn exclusief het onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeToelichtingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1160 – €2020
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2125 – €2935
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1150 – €2225
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €440 – €820
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€150 – €640
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Zuidveld.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s kennen 2 units: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem is aan te zetten via een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een heet appartement in juni tot september en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat een airco monteren door een professionele installateur in Zuidveld. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel normaal. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen en koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten komt tot stand door diverse onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de kosten van de installatie. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast krijg je te maken met een hoger stroomverbruik met als gevolg een hogere energierekening. Dit schatten we op plusminus €70 tot €260 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De professionele modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met instap-modellen. De beste airco’s van de bekende merken als Panasonic zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt bij benadering 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Zuidveld. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman kijkt o.a. naar condensor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie