Airco Installatie Twijzelerheide

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Twijzelerheide resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Op dit portaal bekijk je vakkundige tips en adviezen over de velerlei type oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Bovendien vind je gegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in een pand plaatsen kan al vanaf €1.275,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Twijzelerheide

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Twijzelerheide. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Twijzelerheide voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal vind je razendsnel vakbekwame monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-twijzelerheide-9287

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Twijzelerheide (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Bovendien staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In deze tabel vind je showrooms en airco monteurs in Twijzelerheide (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Twijzel, Buitenpost, Augustinusga, Surhuizum, Harkema.

NaamAdresPostcodePlaats
Bouma Technisch Installatiebedrijf B.V.Achterwei 189262NSSumar
Airco PerformanceHet Helmhout 30-89206AZDrachten
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
Schema met airco montagebedrijven Twijzelerheide vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de beste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen veel verschillende soorten units die je kunt kiezen. In het gedeelte hierna check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Kantoor airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Ook moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Twijzelerheide: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Twijzelerheide: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Ontwerp van de airco.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Twijzelerheide.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een constante koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, heel stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1325.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en hotels.

Goedkoopste airco februari 2023 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Twijzelerheide liggen nogal uiteen. De tarieven variëren per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Als er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten incl. montage bij een airco bedrijf in Twijzelerheide. De tarieven zijn excl. onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductOmschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1225 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2200 – €2995
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1125 – €2285
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€375 – €800
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€175 – €635
Lijst met de tarieven van airconditioning in Twijzelerheide.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een extreme heet huis in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat een airco monteren door een STEK installateur in Twijzelerheide. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen en koelen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende bouwstenen. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Daarbij heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik en dus een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €85 tot €290 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties gebruiken veel meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een standaard koelsysteem gebruikt plusminus 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar een inspectie in te plannen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Twijzelerheide. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur checkt o.a. condensor, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie