Airco Installatie Houwaart

Zoek je verkoeling en comfort in de zomer? Een airco kopen in Houwaart biedt een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs vind je nuttige tips over de verschillende type apparaten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens bekijk je de gegevens van lokale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen kan al vanaf €1.325,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Houwaart

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Houwaart. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Houwaart voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk je snel betrouwbare vakmensen. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-houwaart-3390

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Houwaart (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installateurs kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem integreren. Bovendien zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In het bijgesloten overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Houwaart (gemeente Tielt-Winge, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Attenrode, Kapellen, Bunsbeek, Willebringen, Vertrijk.

NaamAdresPostcodePlaats
VDG TechniekenTiensesteenweg 893390Sint-Joris-Winge
Willy DevroyeVengerstraat 543360Korbeek-Lo
Varia TechnicsWeterbeekstraat 28A3360Lovenjoel
Gegevens van airco montagebedrijven Houwaart vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Vind de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit velerlei soorten units die je kunt toepassen. In de volgende paragraaf check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Airco’s zonder afvoer.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Verder is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Houwaart: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Houwaart: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Airco kooptips.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Houwaart.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op een radiator. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een beheersbare koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Houwaart zijn heel divers. De kosten kunnen afwijken per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan als je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de bijgaande tabel check jij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Houwaart. Deze kostenindicaties zijn excl. onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeBeschrijvingKosten
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1205 – €2030
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2155 – €2910
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1205 – €2200
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €440 – €900
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €250 – €650
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Houwaart.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een warm appartement in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airconditioner monteren door een STEK installateur in Houwaart. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door op een energiezuinige manier een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door verschillende onderdelen. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Verder noemen we nog meer elektriciteitsgebruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op een €70 tot €255 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele systemen vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem vraagt ruwweg 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Houwaart. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, condensor, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie