Airco Installatie Attenrode

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Attenrode biedt extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Op dit portaal verstrekken wij goede tips over de diverse type systemen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens bekijk je adressen van plaatselijke monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat koele lucht kan blazen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast systeem bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Attenrode

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Steeds meer woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Attenrode. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Attenrode voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref jij zonder gedoe erkende vakmensen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-attenrode-3384

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Attenrode (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Voorts zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Attenrode (gemeente Glabbeek, provincie Vlaams Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Kapellen, Bunsbeek, Willebringen, Vertrijk, Roosbeek.

NaamAdresPostcodePlaats
CalorecKasteelstraat 21 A3360Korbeek-Lo
Varia TechnicsWeterbeekstraat 28A3360Lovenjoel
MD-Technics BVBABruulstraat 2A3360Lovenjoel
Schema met airco montagebedrijven Attenrode vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Check de beste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit velerlei soorten units waar je uit kunt kiezen. Bijgaand check je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Voordeligste airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en de toenemende energierekening. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Attenrode: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem kent 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hele goede koelefficiëntie, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Attenrode: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Attenrode.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een constante koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1575.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2022 inclusief plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Attenrode laten een grote variatie zien. De onkosten fluctueren sterk per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In onderstaand overzicht bieden wij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Attenrode. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ModelOmschrijvingTarieven
Vaste airco (split)Een simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1250 – €2045
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2135 – €2990
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1185 – €2265
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€365 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€210 – €645
Schema met de kosten van aannemers airconditioning in Attenrode.

Top-10 merken juni 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen door middel van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een hete woning in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Attenrode. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De aanschafkosten hangt af van velerlei aspecten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de installatie. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast noemen we nog een hoger stroomverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan plusminus €80 tot €255 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van a-merken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt grofweg 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Attenrode. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De expert inspecteert o.a. compressor, expansieventiel, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie