Airco Installatie Heerenveen

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Heerenveen kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker verzamel je concrete tips en informatie over de meest gebruikte soorten oplossingen en een handig keuzeadvies. Ook tref je de gegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Heerenveen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer Nederlanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Heerenveen. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Heerenveen voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk je snel deskundige installateurs. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-heerenveen-8444

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een deskundig installatiebedrijf in Heerenveen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige montage experts kunnen overal een effectief klimaatsysteem samenstellen. Tevens dragen ze zorg voor vacumeren en onderhoud. In de tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Heerenveen (gemeente Heerenveen, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Westerveld, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Steenwijkerland, Urk.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
CLARKE EMS BVBurgemeester Falkenaweg 368442LDHeerenveen
Grazo Holding BVVerwersweg 178437PEZorgvlied
KG Nederland BVZoltstede 108431HMOosterwolde fr
Overzicht met airco montagebedrijven Heerenveen vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de beste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, of op je werk. We onderscheiden meerdere producten die je kunt toepassen. Bijgaand behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Substituten van een airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: het geluid en het hoge energieverbruik. Ook is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Heerenveen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model bestaat uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Heerenveen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De verschillende opties tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco Offerte.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Heerenveen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een prettige koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1475.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco november 2022 met installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Heerenveen variëren enorm. De tarieven fluctueren sterk per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In onderstaand overzicht verstrekken we een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Heerenveen. Deze prijsindicaties zijn exclusief periodiek onderhoud, navullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

TypeBeschrijvingPrijsindicatie
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1155 – €1970
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2215 – €2905
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1110 – €2245
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €350 – €875
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€155 – €605
Tabel met de tarieven van airconditioning in Heerenveen.

Top-10 merken november 2022

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een warme woning in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Heerenveen. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs wordt vastgesteld door vele aspecten. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste noemen we nog een grotere stroomvraag en dus een duurder energiecontract. Dit schatten we op plusminus €90 tot €315 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type installatie en koelvermogen. De professionele modellen verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een basis koelsysteem rekent grofweg 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in huis de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Heerenveen. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert controleert onder andere naar compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie