Airco Installatie Nieuwebrug

Wil jij het lekker fris houden in je woning? Een airco kopen in Nieuwebrug draagt bij aan een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker verstrekken wij waardevolle tips over de verscheidene soorten apparaten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien lees je contactgegevens van geschikte specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Nieuwebrug

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Nieuwebrug. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Nieuwebrug voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je zonder gedoe populaire montagebedrijven. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-nieuwebrug-8469

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een vakbekwaam installatiebedrijf in Nieuwebrug (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montagepartners kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem installeren. Daarnaast dragen ze zorg voor onderhoud en service. In het volgende schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Nieuwebrug (gemeente Heerenveen, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Haskerdijken, Vegelinsoord, Nijehaske, Oudehaske, Sintjohannesga.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de beste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit diverse systemen die je kunt toepassen. Hieronder tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Slaapkamer airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Nieuwebrug: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Nieuwebrug: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco voor serverruimte.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Nieuwebrug.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een verwarming. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een merkbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2023 incl. plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Nieuwebrug zijn heel divers. De aanschafprijzen variëren per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het bijgesloten overzicht geven we een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Nieuwebrug. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemToelichtingOnkosten
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1155 – €1990
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2160 – €2920
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1140 – €2280
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €445 – €805
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €150 – €690
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Nieuwebrug.

Top-10 merken april 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct een airco installeren door een STEK installateur in Nieuwebrug. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Verder zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten kan men berekenen met een aantal onderdelen. Natuurlijk het advies, de airco en de plaatsingskosten. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop heb je te dealen met een stijgend energieverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met gemiddelde €85 tot €295 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt rond de 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in huis de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Nieuwebrug. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. condensor, verdamper, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie