Airco Installatie Nijehaske

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een airco kopen in Nijehaske draagt bij aan een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Hier check je waardevolle tips over de verschillende type oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Ook check je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast systeem bij je thuis laten plaatsen regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Nijehaske

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Nijehaske. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Nijehaske voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij probleemloos deskundige montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-nijehaske-8466

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in een woning? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Nijehaske (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige installateurs kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem integreren. Voorts staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgesloten overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Nijehaske (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Oudehaske, Sintjohannesga, Rotsterhaule, Rotstergaast, Rottum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Check de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit meerdere systemen waar je uit kunt kiezen. Hieronder bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Kanaal Airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en het hoge stroomverbruik. Verder is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Nijehaske: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is een uitkomst voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Nijehaske: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor zolder.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Nijehaske.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco maart 2023 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Nijehaske laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen zijn weer anders per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de onderstaande tabel tref je een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Nijehaske. Deze tariefindicaties zijn excl. het onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingKosten
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1250 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2155 – €2925
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1135 – €2205
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €390 – €855
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€155 – €700
Tabel met de kosten van airconditioning in Nijehaske.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem kan men activeren aan de hand van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een warme woning in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Nijehaske. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs wordt bepaald door vele posten. Ten eerste het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Ook belangrijk: het benodigde onderhoud. Tevens noemen we nog een stijgend energieverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Dit schatten we op ongeveer €80 tot €260 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit vergeleken met instap-modellen. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gangbaar koelsysteem benodigd ruwweg 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Nijehaske. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman kijkt o.a. naar compressor, verdamper, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie