Airco Installatie Alphen aan den Rijn

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Alphen aan den Rijn draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze airco-vergelijker lees je handige informatie over de beste modellen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens faciliteren we gegevens van regionale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Alphen aan den Rijn

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel Hollanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Alphen aan den Rijn. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Alphen aan den Rijn voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze website check je zonder gedoe vakbekwame installatiebedrijven. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-alphen-aan-den-rijn-2406

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een vakkundig installatiebedrijf in Alphen aan den Rijn (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige montage experts kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Bovendien zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de bijgaande tabel tref je showrooms en airco monteurs in Alphen aan den Rijn (gemeente Alphen aan den Rijn, provincie Zuid-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Zoeterwoude, Teylingen, Leiderdorp, Oegstgeest, Leiden.

FirmaAdresPostcodePlaats
ET BVZonneweg 162402BEAlphen aan den Rijn
Variable Air Volume Systems (VAVS)Cauberg 1162402ZMAlphen aan den Rijn
Domini IJsblokjesEngelandlaan 12391PMHazerswoude-Dorp
Tabel met airco montagebedrijven Alphen aan den Rijn vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Ontvang offertes van de populairste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit allerlei modellen waar je uit kunt kiezen. Hieronder lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Zuinigste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Alphen aan den Rijn: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering heeft 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Alphen aan den Rijn: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco voor in huis.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1300. Een goedkoop airco systeem in Alphen aan den Rijn.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een aangename koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco september 2022 incl. plaasen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Alphen aan den Rijn variëren enorm. De onkosten verschillen per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen essentieel. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel hieronder verstrekken we de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Alphen aan den Rijn. De tarieven zijn excl. jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeBeschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1240 – €2040
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2220 – €2930
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1170 – €2240
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €360 – €815
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €160 – €600
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Alphen aan den Rijn.

Top-10 merken september 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kun je aan en uitzetten via een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een warm huis in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie de airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Alphen aan den Rijn. Wonen, werken en slapen kan dan zonder problemen. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een woning kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten komt tot stand a.d.h.v. verschillende posten. Je begint met het advies, de airco en de montagekosten. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Als laatste noemen we nog een grotere stroomvraag en daarbij een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je een €85 tot €255 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type systeem en koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes vragen meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van populaire merken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een basis koelsysteem gebruikt rond de 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Alphen aan den Rijn. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist kijkt o.a. naar koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie